SAĞLIK VE BESLENME

*Yemekler  okulumuzun mutfağında aşçımız tarafından mevsimine uygun sebze ve meyvelerle hazırlamaktadır. Çocukların günlük olarak alması gereken protein, karbonhidrat ve vitamin dengelerine dikkat edilerek oluşturulan beslenme listeleri her ayın ilk haftası velilere gönderilir.

*Mutfağımızda kendi yaptığımız çeşit çeşit reçeller, marmelatlar, konserveler, domates sosları, salça, turşu ve tarhana  kullanılmasının yanı sıra, yoğurdumuz da okulda yapılmaktadır.

*Makarna, süt, peynir gibi ürünler haricinde paketli ürün kullanılmamakta, bu ürünler de güvenilirliği kanıtlanmış markalardan tercih edilmektedir. Helal gıda hassasiyeti kurum tarafından önemsenir.

*Okulumuzda margarin kullanılmadığını özellikle belirtelim. Yemeklerin tamamında Ege’nin has bahçelerinden elde edilen zeytinyağı ve güvenilirliği test edilmiş tereyağı kullanılmaktadır.

Çocuklarda üretim yapma isteğini desteklemek amacıyla okulumuzun bahçesinde bulunan hasat tarlasında mevsimsel sebze ve meyve dikimi, bakımı, hasadı yapar, tadar ve dalından yeme zevki yaşarlar.

*Öğünlerimizden artan yemek artıkları sokak hayvanları ile paylaşılmaktadır.

*Çocuklara istemedikleri yemekleri tatmaları için teşvik edilmektedirler. Yaş gruplarına göre porsiyon belirlemesi yapılmaktadır.

*Kurumumuzda sağlık ve beslenmede ki asıl amacımız adab-ı muaşeret kuralları gereğince tabağımıza aldığımız yemeği bitirme, istemediğimiz yemeğin tadına bakma, temiz, düzenli ve özenli yemek yeme, yemek saatlerinde sofrada ki birlik ve beraberliği artırmak ve keyifli yemek yeme becerilerine katkı sağlamaktır.